Japánkristály ital málnaszörppel

Hozzávalók:

Egy bögre japánkristály ( 150-200g)
10-15 dkg cukor izlés szerint
fél-1 citrom ( lime)
10-15 szem mazsola
2-3 liter víz
A japánkristályt jól átmosva nagyméretű duntsztosüvegbe tesszük, majd hozzátesszük a cukrot a mmazsolát és a citromot.
2-3 liter vízzel felöntjük, és alaposan megkeverjük.
A japánkristály ital készítésénél az” érlelés” inkább két nap legyen mind három. A 2. nap után már elkezdhet forrni és csípősebb lesz.
Mi szürtünk már 1-másfél napos japánkristályt is, és nagyon kellemes italt kaptunk.
A citromot félbe, vagy negyed darabokra vágva kell beletenni és leszűrés után a levét belefacsarjuk az italba.
Kevergessük szorgalmasan, hogy a cukor jól feloldódjon.
Utólag citrommal, citromlével ízesítsük. Ízesíthetjük málnaszörppel.
Hűtve, nagyszerü hűsítő!
A fotón a a japánkristály italt egy kupica erdei vegyes gyümölcs szörpel ízesítettem.
Egészségükre!
IcaJapánkristály ital málnaszörppel

No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • No trackbacks yet.